نمای سایدینگ چیست؟
سایدینگ فلزی رنگی وطرح چوب همان طور که اشاره کردیم، نمای بیرونی خانه نیز از گزند رطوبت در امان نیست و خیلی وقت ها، پس از مدتی دچار خرابی می شود. اما با اجرای سایدینگ می توان تا حد زیادی از این مشکل جلوگیری کرد. نمای سایدینگ در حقیقت نوعی پوشش است که روی دیوارهای اطراف یک ساختمان قرار داده می شود و اصلی ترین وظیفه اش هدایت آب ناشی از باران به بیرون از ساختمان است.
به این ترتیب می تواند از خرابی آن ها جلوگیری کند و طول عمر ساختمان را بالا ببرد. حال ممکن است این نمای سایدینگ از جنس های مختلفی مثل چوب و …ساخته شود. همه چیز بستگی به سلیقه و نیازتان دارد.
علاوه بر این که نمای سایدینگ باعث خروج آب باران از ساختمان می شود، زیبایی منحصر به فردی هم دارد و می تواند نمای سازه را تا چند درجه زیباتر کند. مخصوصا اگر از نمای سایدینگ چوبی استفاده شود که شباهت زیادی با چوب طبیعی دارد.سایدینگ فلزی رنگی وطرح چوب
معمولا از این نمای سایدینگ در مناطق پر باران مثل شمال کشور استفاده می شود. ویلاهای خارج از شهر، بیشترین کاربرد را از نمای سایدینگ می برند.سایدینگ فلزی رنگی وطرح چوب
اجرای سایدینگ به چه صورت است؟
زمانی که تصمیم به اجرای نمای سایدینگ می گیرند، باید مصالح ساختمانی را به شکل عمودی و افقی روی هم بچینند. به شکلی که توانایی هدایت آب به بیرون از ساختمان را داشته باشد. البته این شیوه از چیدمان مصالح ساختمانی، تنها راهکار اجرایی سایدنیگ نیست. گاهی مواقع از روش هایی مثل اورلب کردن صفحات مصالح ساختمانی نیز استفاده می شود. در این شکل از اجرای سایدینگ، مصالح را روی هم می چینند.
البته روش درزگیری نیز در اجرای سایدینگ رایج است و طرفداران مخصوص خود را دارد. نکته ی بسیار مهمی که در مورد اجرای سایدینگ باید بدانید این است که می توان از هر وسیله ای برای آن استفاده کرد. شاخ و برگ درختان، چوب های طبیعی و مصنوعی، فلزات مختلف و ورق های آهنی، فایبرسمنت و فرآورده های پلاستیکی می توانند گزینه های مناسبی برای سایدینگ باشند.
یکی از مزیت های بزرگ سایدینگ هم همین است! شما می توانید با استفاده از یک سری متریال، تنوع زیادی به سایدینگ ها بدهید و به این ترتیب سازه های جذاب و زیبایی را بسازید.
در نهایت یادتان نرود که اصلی ترین کاربرد نمای سایدینگ این است که ساختمان و مصالح آن را از گزند باد و باران در امان نگه دارد و طول عمر سازه را بالا ببرد. حال در این راه، ممکن است از مصالح و متریال مختلفی برای ساخت سایدینگ استفاده شود.سایدینگ فلزی رنگی وطرح چوب
انواع نمای سایدینگ
همان طور که اشاره کردیم متریال به کار رفته در سایدینگ ها می توانند بسیار متنوع و مختلف باشند. به همین دلیل است که تمام سلیقه ها را میتواند پوشش دهد و برای هر نیازی، یک محصول ارائه کند. در ادامه می خواهیم به برخی از رایج ترین و محبوب ترین سایدینگ های موجود در بازار اشاره کنیم. اگر تصمیم به اجرای سایدینگ برای نمای ساختمان خود دارید، حتما ادامه ی این مطلب را مطالعه کنید.
· نمای سایدینگ فایبر سمنت ( طرح چوب)
استفاده از المان های چوبی در محیط منزل می تواند حس صمیمیت و گرما را القاء کند. با توجه به این که انسان مدرن و امروزی، مدت هاست که میان خود و طبیعت فاصله انداخته است، عجیب نیست که استفاده از المان های چوبی تا این حد محبوبیت پیدا کرده است. یکی از پرکاربرد ترین نماهای سایدینگ که اتفاقا خیلی هم محبوب است، نمای سایدینگ فایبر سمنت یا همان طرح چوب است که ظاهری شبیه به چوبی دارد اما در اصل از صفحات سیمانی ساخته شده است.سایدینگ فلزی رنگی وطرح چوب
اصلی ترین ویژگی این نوع از سایدینگ ها این است که بافت زیبای چوب را در اختیار دارد بدون این که ایرادات چوب مثل اشتعال پذیری و …را داشته باشد. علاوه بر این می تواند به عنوان عنصری دکوراتیو در ساختمان به کار بیاید و طرح های زیادی داشته باشد. به خصوص این که می توان فایبرسمنت یا همان طرح چوب را رنگ آمیزی کرد و با توجه به دکور منزل، بیشترین هارمونی را ایجاد نمود.
اجرای نمای سایدینگ طرح چوب نیز به صورتی است که این صفحات سیمانی را که الیاف دار هم هستند به صورت افقی یا هم پوشانی روی هم قرار می دهند. این نحوه ی نصب باید به گونه ای باشد که شیب صفحات به سمت بیرون و پایین باشد. به این ترتیب هم می توانید زیبایی خیلی فوق العاده ای برای نمای سازه به دست آورید و هم این که آب باران را به بیرون از ساختمان هدایت کنید که در واقع اصلی ترین وظیفه ی یک سایدینگ نیز هست.
نکته ای که در مورد سایدینگ های طرح چوبی باید بدانید این است که سایزشان درست مثل الوارهای چوبی است. در واقع در قطعات بلندی به طور 3 متر و ضخامت هشت میلی متر ساخته می شوند. خوشبختانه رنگ پذیری این الوارها بسیار بالاست و شما می توانید دنیایی از تنوع رنگی را در بازار این سایدینگ ها پیدا کنند.
از هر لحاظ که به این سایدینگ های طرح چوب نگاه کنید، متوجه خواهید شد که کاملا به صرفه تر و بهتر از الوارهای طبیعی چوب هستند و البته همان مزایا را نیز ارائه می کنند.
با استفاده از سایدینگ های طرح چوب، شما می توانید در حفظ محیط زیست نیز نقشی موثر داشته باشید. چرا که دیگر نیازی به بریدن درختان و استفاده از چوب آن ها نخواهد بود. در ضمن یکی از مشکلات اصلی چوب طبیعی این است که بعد از مدتی، شاهد حمله ی حشرات موذی یا قارچ ها به آن خواهیم بود. اما در مورد سایدینگ های طرح چوب چنین اشکالی وارد نیست و می توان انتظار یک عمر طولانی از آ« ها داشت.
در ضمن سایدینگ های فایبرسمنت یا همان طرح چوب قابلیت اشتعال پایینی دارند. به این ترتیب ایمنی ساختمان بالاتر می رود و البته هزینه ی نگهداری از آن هم کاهش پیدا می کند.سایدینگ فلزی رنگی وطرح چوب
ویژگی های سایدینگ طرح چوب
این دسته از سایدینگ ها، می توانند بسیار متنوع باشند و طبیعتا ویژگی هر یک از آن ها نیز متفاوت است. اما به طور کلی می توان به انعطاف پذیری بسیار بالای الوارهای سایدینگ اشاره کرد. می توان به سادگی شکل های منحنی و پیچ دار را روی این سایدینگ ها پیاده کرد. همچنین برای اجرای این طرح ها، لازم نیست آن ها را مرطوب کنیم. در نتیجه طول عمرشان نیز زیادتر خواهد بود.سایدینگ فلزی رنگی وطرح چوب
یکی دیگر از ویژگی های سایدینگ های طرح چوب این است که بسیار مقاوم و مستحکم هستند و به سادگی دچار آسیب و خرابی نخواهد شد. این ویژگی بسیار حائز اهمیت است چرا که سایدینگ مورد نظر، باید از ساختمان در برابر نفوذ رطوبت و هرگونه آسیب محافظت کند. بنابراین اگر خودش مقاومت بالایی نداشته باشد، بعید است که بتوان از ساختمان نیز محافظت کند.
می توان از سایدینگ های طرح چوب در شرایط آب و هوایی مختلفی استفاده کرد. سرمای یخ بندان و گرمای ماهیچه سوز، روی سایدینگ های فایبرسمنت اثر زیادی ندارد و می تواند در برابر آن مقاومت کند. به همین دلیل است که از هر لحاظ، جایگزین فوق العاده ای برای چوب طبیعی به حساب می آید.
از دیگر ویژگی های مربوط به فایبر سمنت این است که می توان آنها را بعد از نصب رنگ آمیزی کرد. در واقع جنس و نحوه ی نصبشان به گونه ای است که اجازه ی چنین کاری را خواهد داد. بهترین رنگ برای این نوع مصالح، رنگ هایی است که بر پایه آب هستند مثل آکریلیک!
از دیگر خصوصیات پانل های فایبرسمنت این است که وزن زیادی ندارد. در واقع وزن هر یک از آن ها بین 7 الی 9 کیلوگرم است و به این ترتیب وزن مرده ی زیادی به ساختمان وارد نمی کنند.
مزایای سایدینگ طرح چوب
گرچه در قسمت بالا، در مورد خصوصیات نمای سایدینگ طرح چوب صحبت کردیم اما لازم دیدیم که به طور اختصاصی به مزیت های این نوع از نمای ساختمانی نیز بپردازیم. به طور کلی برخی از بهترین مزایای سایدینگ طرح چوب شامل موارد زیر است:سایدینگ فلزی رنگی وطرح چوب
- اصلی ترین مزیت نمای سایدینگ این است که گرچه شباهت زیادی با چوب دارد و تقریبا تمام مزایای آن را در اختیار دارد اما خالی از عیب و ایرادهای چوب طبیعی است
- هزینه ی نگهداری فایبرسمنت از چوب طبیعی کمتر است.
- در برابر آتش و حریق مقاوم تر خواهد بود.
- هزینه نگهداری و تعمیرات آن ارزان تر از چوب است.
- می توان با استفاده از نمای سایدینگ طرح چوب، طرح های خلاقانه تری پیاده سازی کرد. چرا که در قیاس با دیگر مصالح ساختمانی که در نمای سازه به کار می روند، انعطاف پذیرتر است و می توان آن را به هر شکلی درآورد. این خصوصیات چندان در مورد نماهای چوبی، کامپوزیتی یا UPVC صدق نمی کند.
- به سادگی می توان سایدینگ طرح چوب یا همان فایبرسمنت را جایگزین نماهای کامپوزیتی کرد. در واقع به خاطر این که جنس و متریال فایبر سمنت ساده شبیه به چوب است، حتی می توان از آن برای ساختمان های مسکونی نیز استفاده کرد چرا که شکل و حال ساختمان های صنعتی را تداعی نمی کند.
- همان طور که گفتیم فایبرسمنت وزن کمی دارد. به خصوص در قیاس با دیگر نماهای ساختمانی مثل سرامیک که وزن زیادی به سازه تحمیل می کنند. به این ترتیب می توان گفت که ایمنی ساختمان هایی که از سایدینگ های طرح چوب استفاده می کنند بالاتر است و حتی در صورت وقوع بلایای طبیعی مثل زلزله و طوفان، آوار درست نمی کنند.
- در نهایت می توان به مزیت فوق العاده ی دیگری هم اشاره کرد. این دسته از پانل های فایبرسمنت را می توان بعد از گذشت چند سال مجدد رنگ آمیزی کرد و حال و حوایی نو و تازه به آنها داد. به این ترتیب همواره ظاهر تمیز و زیبای خود را می توانند نگه دارند.
- سایدینگ های فلزی
نوع دیگری از سایدینگ ها نیز در بازار وجود دارد که با نام سایدینگ فلزی شناخته می شود. اصلی ترین مصالح به کار رفته در این سایدینگ ها، ورق های گالوانیزه است که قابلیت رنگ پذیری نیز دارند. بنابراین از لحاظ تنوع رنگی قابل قبول می باشند. سایدینگ های فلزی نیز طرح چوب دارند و می توان با استفاده از آن ها، ظاهر زیبایی به نمای ساختمان داد.سایدینگ فلزی رنگی وطرح چوب
کاربرد سایدینگ چیست؟
همان طور که گفتیم اصلی ترین کاربرد سایدینگ محافظت از ساختمان در برابر باد و باران است. اما به طور کلی در جاهای زیر استفاده می شود:
- استفاده از سایدینگ در نمای خارجی ساختمان های ویلایی
- استفاده از سایدینگ برای کانکس
- استفاده از سایدینگ برای سازه های از پیش ساخته
- استفاده از سایدینگ برای ساختمان های بلند و چند طبقه